Fordi alle kan hvis de vil

Historien vår

Slik vi blir møtt, møter vi andre...

Hagecrew startet som et lite dyrkeprosjektet i Heimdalsgata på Grønnland i Oslo våren 2013.
Prosjektet ble startet av Camilo Heredia som et svar på et spørsmål fra morens nabo angående dyrking i bakgården “vet du hvordan man….”. Litt tilfeldig, han kunne jo ikke noe om hagearbeid. Men han hadde Google som alle andre, i tillegg til sin Pippi-holdning «Dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert». Ikke minst hadde han elever i GatekunstAkademiet som både digget og hadde kunnskap om urban dyrking. I 2014 utviklet det seg til et sommerjobb-prosjekt for ungdommer i bydelen, vi kalte det Hagecrew. Vi var jo blitt et crew i hagen til nabolaget!

I 2016 gav Camilo prosjektet videre til noen av elevene i GatekunstAkademiet som skulle ta Hagecrew ut av skolen og ut i verden, eller byen i hvert fall! For i løpet av året hadde vi vokst inn i nabobydelen Grünerløkka. Hagecrew var blitt en barn- og ungdomsforening som fortsatte å vokse. Hele veien vokste vi med fokus på å være et tilbud om sommerjobb for unge, et tilbud om arbeidstrening og forståelse for hva som er sunn mat og hvor den kommer fra.

Det ble med en gang etterspørsel etter flere arbeidsplasser og flere aktiviteter. 2018 utvidet vi til Bydel St. Hanshaugen og flere andre bydeler. De siste årene har vi bygd mange tusen dyrkekasser og bygget og driftet permanente parker som Dyrkebakken på Marienlyst og andre midlertidige installasjoner, slik som Sommer på VaterlandVi har så langt ansatt 260 ungdommer, rett over 100 av disse bare i 2019, og vi har aktivisert omkring 1500 barn og unge gjennom dyrkeaktiviteter året rundt. Nå har vi deltidsjobber for ungdom hele året.

Hagecrew har vært nominert til Oslo Kommunes Miljøpris og Årets Sosiale Entreprenør av Ferd. Reach for Change satt oss på sin liste over de hundre mest fremtredende og inspirerende sosiale innovasjoner fra de baltiske og nordiske regionene. Nå løfter vi blikket videre for å bli hele Norges Hagecrew!

«Det beste med jobben er at folk kommer bort og takker deg, og synes at det er bra det du gjør. At man føler at man gjør en forskjell»
Nora 16 år, sommerjobb.

«Å være ungdomsleder hos Hagecrew har vært en lærerik og morsom opplevelse for meg. Jeg har lært mye om urbant landbruk, og fått testet evnen til å formidle kunnskapen videre til deltakerne av sommerjobben»
Rodrigo 18 år, ungdomsmentor i Hagecrew.

Send oss en melding om du vil søke sommerjobb, deltidsjobb eller har andre spørsmål.

Administrasjon og ledelse

De som står for den daglige driften av Hagecrew er flere, men Gustav, Mathias og Monika er helt sentrale. Gustav leder produksjon og produktutvikling. Mathias er styreleder i foreningen og gjør alt fra prosjektledelse og workshops til salg og markedsføring. Monika er pedagogisk leder og holder styr på gutta.

Grunnleggeren

Camilo Heredia grunnla GatekunstAkademiet, som senere byttet navn til CREWS, fødestedet til Hagecrew. Han har jobbet med å få unge til å nå sitt fulle potensiale gjennom veiledning, gründerskap og arbeidstrening. De siste 10 årene har han bidratt til at mer enn 600 ungdommer har fått jobb og hjulpet mer enn 20 med å starte opp for seg selv. Teamet bak Hagecrew er blant disse. Camilo er fortsatt en drivkraft i Hagecrew, og står for strategien bak veksten og den videre utviklingen.

Følg han på Instagram